štvrtok 21. marca 2024

Manželství pro jednoho

Manželství pro jednoho

ELLA MAISE


Anotácia: NEJPRVE SE VZALI, POTOM ZAČALI ŘEŠIT DETAILY. SKANDÁLNÍ EROTICKÝ ROMÁN OD BESTSELLEROVÉ AUTORKY... ***** S Jackem Hawthornem jsme to celé udělali naopak. Požádal mě o ruku hned, jak jsme se poprvé setkali. U muže tak uzavřeného a přesto přitažlivého, s očima modrýma jako kus ledu, byste čekali, že si bude chtít vzít jedině lásku svého života. Ale chtěl si vzít mě: naprostou cizinku, se kterou se jen o chvíli dřív rozešel snoubenec. ***** Správná reakce by byla vysmát se mu a říct, že je blázen. A to jsem přesně udělala… než jsem na jeho nabídku kývla. Svatba se konala o pár dní později a byla nádherná. Nebo bych si to aspoň přála. Ve skutečnosti byla strašná. Jack totiž vůbec není takový, jak jsem si ho vysnila. ***** Brzy mi sdělil, že naše manželství je největší chyba jeho života – a já musela souhlasit. Jenže věci se postupně začaly měnit. Pořád toho moc neřekne, ale jeho chování mluví za vše. A já začínám mít pocit, že se v jeho pohledu možná přece jen skrývá víc než chlad. ***** Na druhou stranu, já se jmenuji Rose a on Jack, takže náš vztah musel být nejspíš od začátku prokletý. Nebo snad ne…? {zdroj: knihyprekazdeho.sk}


Manželství pro jednoho má celkom nenápadnú obálku, ktorá ale napovedá, že pôjde o dohodnuté manželstvo. Na zadnej strane knihy nájdete vetu: “Provokativní erotický román, ktorý…” a ja s touto vetou nemôžem súhlasiť. Niežeby vášnivé scénky absentovali, to nie, ale nie sú ťahúňom príbehu. Takéto marketingové “značky” sú skôr na škodu.


Môj prvý stret s už celkom známou autorkou ženských románov, Ellou Maise, dopadol nad očakávania. Spisovateľka má lahodný štýl písania, slovká sa prevaľujú na jazyku jedna radosť, dej je svižný napriek skromnejším dialógom a hojnejším vnútorným monológom. Verte mi, je to perfektná voľba. Téma dohodnutého manželstva nie je nič originálne, avšak spracovanie tohto príbehu je skvelé. Hlavní hrdinovia, Jack a Rose (áno, áno, ako tí z Titanicu ;D ), ani nemôžu byť väčšie protiklady. On, bohatý právnik, vážny(doslova, Rose mu počíta úsmevy a dlllho je to skóre na nule), nevrlý, ponúkol Rose v ťažkej situácii pomoc- manželstvo, aby neprišla o vysnívanú vlastnú kaviareň. Prečo jej pomohol? Všetko je to len hra? 


Postupne sa otvorená,úprimná,priateľská Rose zamiluje.Celkom oprávnene.Naozaj sa jej nedivím,aj keď ja by som toľko trpezlivosti s rozporuplnými signálmi a správaním Jacka nemala.Postupne sa dozvieme pozadie Jackovej ponuky,čo ho k tomu viedlo a verím,že tak ako Rose,bude každá čitateľka mať právo hnevať sa,ale zároveň sa jej bude roztápať srdce.Ella do príbehu vsunula zápletiek hneď niekoľko.Nenásilne a plynulo vyriešila konflikty,zdravotné komplikácie popísala uveriteľne,prípravu na otvorenie kaviarne a jej prevádzku,a to všetko z oboch pohľadov našich hrdinov.Keď už sa Jack čitateľovi poodhalil,fandila som im obom o to viac.Chápala som Rose a tu musím vyzdvihnúť um Maise.Žiadne prvoplánové doprosovačky či odpustenia lusknutím prsta.Záverečné rozuzlenie bolo krásne,jedinečné a verím,že pri nejednej situácii budú mať romantičky na mále,aby nevyronili slzu.Síce príbeh nie je určený vyslovene na dovolenky k vode,ja som si nemohla vybrať lepšie čítanie.Knihu odporúčam všetkými 10.A ak by ste si mysleli na základe citovanej vety z obálky,že postavy vhupnú do prejavov telesnej lásky,tak vás vyvediem z omylu.Takmer do ¾knihy sa nič zásadne pikantné nedialo-o to uveriteľnejší príbeh Maise bol.


Za poskytnutie knihy na recenziu ďakujem knihyprekazdeho.sk.

Manželství pro jednoho si môžete zakúpiť tu a ďalšie tituly autorky si prezriete klikom sem.

Nezabudnite si prezrieť taktiež ponuku v sekcii Veľký knižný výpredaj, kde nájdete množstvo titulov za bezkonkurenčné ceny.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára