utorok 3. mája 2022

Prekliatie menom láska

Karin Horváthová

3. máj 2022


Šťastná nevesta Táňa sa vo svojej bielej róbe chystá uzavrieť manželský zväzok so svojím snúbencom, no ten sa k oltáru nejako zabudne dostaviť.
Kam Roman zdúchol? Prečo si to na poslednú chvíľu rozmyslel? Jeho odchod spustí príval smoly, ktorá sa Táni lepí na nohy všade, kam sa len pohne.
Veď tá láska jej prináša do života len samé nešťastie! Útechu pre ňu predstavuje len čierny kocúr Pán Polepetko a spevácka diva Mariah Carey, na ktorej pesničku si s Romanom mali zatancovať prvý novomanželský tanec. V najkritickejšom bode svojej sebaľútosti narazí na Viktora, ktorý to s partnerskými vzťahmi a láskou tiež nemá ľahké. Po vzájomnom spoznávaní dokonca zistia, že ich osudy sú takmer navlas rovnaké.

Čo keby tu existovala možnosť varovať ľudí pred nepriazňou lásky a uchrániť tak svoje srdce pred nepeknou zlomeninou? Láska je v istom zmysle i závislosť a láskoholici by mali držať pri sebe. Je lepšie nezamilovať sa vôbec, ako riskovať, že vzťah s druhou osobou vykvitne v nenávisť? Táňa aj Viktor veria, že keď si napravia svoje karmy a podelia sa s ostatnými o svoje tragické skúsenosti s bývalými partnermi, budú mať nádej na pokojný život. No je to skutočne to, čo obaja chcú a potrebujú?

"My ľudia sme takí. Priživujeme sa na nešťastí druhých. Dúfame, že niekde tam vonku je niekto, kto sa má ešte horšie."

Táto bichľa(bola som prekvapená hrúbkou knihy)ma zaujala od prvého momentu ako som ju zbadala na soc.sieťach. Nie,nebolo to len kvôli prevažne fialovej obálke,aj keď…fialovú sa nedá nemilovať.
Krásne farebné prevedenie, ktoré jednoznačne upúta! Prebal fialový (s postavami),pod prebalom do očí bijúca červená a predsádky púpavovo žlté! Nepovedala by som, že tieto farebné kombinácie by mohli byť šťastnou voľbou,ale boli!
Dosť už ale o dizajne, poďme na príbeh.
Začnem prológom. Síce ma autorkin štýl písania pripútal od prvých riadkov a aj samotný úvod bol priam akčný,celkom mi nesedel dôvod svadby hlavnej hrdinky. Vymenovala hneď niekoľko motívov, prečo sa svadba zorganizovala,ale ani raz nezaznelo TO podstatné slovo, láska. Okrem tohto "detailu" mi na knihe naozaj nič neprekážalo. Správne švihnutú Táňu som si obľúbila oveľa viac,ako ona obľubovala sprchu(najmä v prvej tretine knihy) XD Celý vesmír sa spikol proti nej a to, čo sa jej dialo bolo miestami až tragikomické. Prvé stretnutie s pohoďákom\ťuťkom Viktorom bolo za 100bodov. Niekomu sa situácia môže zdať nevhodná ich veku,infantilná, ale zaručene takéto originálne stretnutie nečítate, či nevidíte bežne(aspoň ja som sa s tým stretla po prvýkrát). A veď to poznáte. Ako sa hovorí,na pos*atého aj hajzeľ spadne. Táňa dostávala príučku za príučkou a ja ako čitateľ,som sa schuti zasmiala,ale veru prežiť si to,by som nechcela ani za peňažnú odmenu. Ja síce nie som fanúšičkou Mariah Carey,ale obdivovatelia tejto popovej divy si v knihe prídu na svoje. Informácie,kopec textov a úsmevné situácie aj vďaka piesňam a Táninmu hudobnému hluchu. Tiež oceňujem podpornú skupinu Láskoholikov. Hlavná hrdinka sa role vedúcej\moderátorky zhostila nad moje očakávania (úprimne,pri jej "šťastí" som si myslela, že skupina bude prepadák). Viktorova láska mi pila krv od prvej zmienky a môj dojem sa každým jej výskytom,aj nepriamym,len zhoršoval. A aj na Viktora som mala nervy,(nesprávne) zaľúbený chlap je hotová pohroma. Musím spomenúť aj naj kamošku Pati. 
Zdala sa byť super,ale čím ďalej, tým viac mi pripadala, že Táňu pri sebe len trpí. Za všetko ju kritizovala(niežeby si nezaslúžila),podpora 0 bodov a pri problémoch s bývaním to vymyslela bravúrne o_o "skvelá" kamoška!
Sklamaná som zo záveru. Prečo?! Prečo sa musel príbeh skončiť v tom najlepšom?!
Výhrady iných ku knihe chápem a rešpektujem,ja som si však knihu otvorila v správny čas! Presne toto som potrebovala. Romantická komédia, ktorú by som si vedela predstaviť aj sfilmovanú,len netuším, ktorá herečka by sa podujala zhostiť úlohy tak trochu šialenej Táni(veď kto si pri behu na horúcom asfalte nevšimne, že stratí šľapku XD ) .

Knihu si priamo od vydavateľa môžete zakúpiť tu: https://www.nasevojsko.eu/nasevojsko/eshop/0/3/5/7247-Prekliatie-menom-laska 


Jazyk: slovenský
Formát: pevná väzba s prebalom
Vydavateľstvo: Naše vojsko
Počet strán: 464
Rok vydania: 2022

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára