sobota 2. júla 2022

Drahá Ava





Drahá Ava

Ilsa Madden-Mills

2.júl 2022




Anotácia: Ava má za sebou veľmi ťažké obdobie. Po tom, čo jej niekto nasypal niečo do nápoja počas jedného večierka, sa zobudí a nič si nepamätá. Ani to, ako ju niekto znásilnil. Ľudia okolo nej neveria, že hovorí pravdu. Podľa nich je klamárka, ktorá na seba chce upútať pozornosť. Ava sa po niekoľkých mesiacoch vracia späť do školy, úplne zmenená. Ešte stále neprišla na to, kto to urobil. V skrinke si však nájde list od tajného ctiteľa. Kto by to mohol byť? Určite je to niekto z partie futbalových hráčov – Žralokov – ktorá bola aj na osudnom večierku. Ale kto presne to je? A dozvie sa konečne, kto je tak veľmi ublížil? Čo ak je to ten istý človek?






"Jazvy sú ako medaily cti a najsilnejšie srdcia ich majú najviac. Tvoje jazvy sa mi páčia. Podeľ sa o ne so mnou."


Úvod príbehu je trochu zmätený. Je to ale pochopiteľné. Hlavná hrdinka sa ocitne v lese a na nič sa nepamätá. Čo je podľa mňa dobre. Má na sebe stopy po násilí. Keďže sa nepamätá čo sa jej stalo, polícia nič nezmôže. Alebo nemajú záujem, pretože ŽRALOCI(zazobané decká školy) sú nedotknuteľní a práve s nimi má Ava čo dočinenia. Odhodlaná zistiť kto jej ublížil sa vracia na prestížnu školu,kam sa dostala vďaka perfektnému prospechu. Nemalou motiváciou jej je aj mladší brat, ktorému je skôr mamou ako sestrou. S diagnózou,o ktorej som doteraz nepočula a stretla sa s ňou prvýkrát,sa mu Ava všemožne snaží dopriať lepšie vzdelanie a lepší život. A ich matka? Po tom, čo sa o nej niečo z príbehu dozviete,si budete priať,aby sa neobjavila. Vaše prianie je autorke ukradnuté a verte mi,budete mať chuť tej fiktívnej postave fyzicky ublížiť. Už z tohto vám musí byť zrejmé,že Ava je húževnatá, nechá na seba nakladať a bojuje s veternými mlynmi,lebo verí, že sa dočká zadosťučinenia. Knox, hlavný hrdina príbehu, ktorého očami máme možnosť sledovať dianie príbehu,je akoby rozpoltená osobnosť. Pôsobí arogantne,Avu nazýva sockou,pritom jeho pocity a vnútorné monológy nasvedčujú pravému opaku. Jeho život tiež nie je jednoduchý,ale na rozdiel od Avy má peniaze, ktoré znamenajú moc. Zaskočilo ma poznanie, že sú si Ava s Knoxom nie úplne cudzí….ich stretnutia spred incidentu zo začiatku knihy boli veľmi zaujímavé. Autorka celkovo vyskladala čtivý,gradujúci príbeh so silnými charaktermi postáv a zabŕdla do rôznych,rozhodne zaujímavých tém. Chémia a doťahovanie Avy a Knoxa napísané perfektne realisticky rovnako ako ich postavy a dialógy. Taktiež som si obľúbila vedľajšie postavy,najviac však Wyatta. No a na koniec poviem, že príbeh bol úžasný,aj keď miestami predvídateľný,je písaný tak pútavo, že vám to vôbec nebude prekážať. No a záver….ach…bol krásny. Síce na mňa dosť presladený,ale iný si postavy fakt nezaslúžili.

Za mňa 5* z piatich 


Za knihu ďakujem  https://dotlacknih.sk/index.php/home-kc/   a knihu si môžete zakúpiť tu: https://dotlacknih.sk/index.php/produkt/projekt-snov-lauren-asher-kopia/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára