štvrtok 18. augusta 2022

Eliška má rada leto

Eliška má rada leto
ANNA WŁODARKIEWICZ
18.august 2022

Po úvodnej, jarnej časti série o Eliške a jej príhodách, tu máme letnú knižku.
Eliška zažíva nové situácie a zážitky. Knižka sa začne poriadnou búrkou, ktorá narobí šarapatu nielen na balkóne a malá pomocníčka s radosťou priloží ruku k dielu pri spratávaní neporiadku. V ďalšom príbehu sa s rodičmi vyberie k moru. Nájde si nového kamaráta, užíva si pláž, dobré je
dlo a zúčastní sa pátracej akcie. Po dovolenke si s mamou vymyslia hru na hľadanie pokladov. Mama vymyslí úlohy, ktoré treba splniť. 
Toto sme robili aj s Pauli a veľmi ju to bavilo. Dokonca si sama podobný zoznam vymyslela a nakreslila. Podarilo sa jej nájsť mravce, kamienok v tvare vajíčka, hniezdo v korune stromu, modrý, žltý a biely kvietok, gaštan ( ešte z minulého roka), prútik Harryho Pottera( halúzku) a ďalšie predmety, ktoré sa dajú nájsť u babky na dvore, na ihrisku alebo v mestskom parku...Toto je naozaj skvelá aktivita na von pre dieťa. Najmä ak nemá parťáka na vymýšľanie a hry. 
No vráťme sa späť k Eliške a poslednému príbehu. Je o tom, ako sa cíti malé dievčatko, ktoré prespáva prvýkrát mimo domu. Noc strávi u uja a tety. Eliška popoludní vyzdobí pre svojho nenarodeného bratranca oblečenie, ktoré má teta Soňa nachystané. 
Môžeme sa tešiť na čas, kedy opadávajú listy zo stromov. Eliška zažije určite niečo nové a hlavne, konečne sa jej narodí bratranec, malý Mikuláš. Zatiaľ však pohladí tetine brucho, ktoré je plné života☺️
Nás bohato ilustrované knižky o Eliške bavia a tešíme sa na jesennú, tretiu knihu.

Za nás 5*

Za knižku ďakujeme bux.sk

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára