utorok 17. januára 2023

Temné a kruté lži

Temné a kruté lži

GINNY MYERS SAINOVÁ


Anotácia:

Tento hororový psychologický triler pre mladých dospelých má tú správnu atmosféru. Sparné horúce leto, silné letné búrky, močiare, aligátory, malé mestečko odrezané od sveta, zmiznutie 16-ročného dievčaťa, tajomstvá a tragédie tohto miesta v minulosti, obyvatelia so zaujímavými nadprirodzenými schopnosťami… 


Dej je založený prevažne na vnútorných monológoch a opisoch, dialógov je pomenej. Ale presne takto je to skvelé. Autorka vás naladí presne na tú vlnu, na ktorej je postavená celá kniha. Stránky odsýpajú aj vďaka víziám/vidinám hlavnej hrdinky pred každou kapitolou. Spolu so snahou zistiť, kde je Elora a čo sa jej stalo, v kombinácii s upodozrievaním takmer každého priateľa, že so zmiznutím dievčaťa majú niečo spoločné, vás toto súkolesie postáv a ich činov rozloží na zmätené klbko nervov. Garantujem, že budete otáčať stránku za stránkou a s vypätím očakávať na vodítka a nápovedy. Tie vám autorka rafinovane podsunie a vzápätí vyvráti vaše dohady. Brilantné!


Hlavnou postavou je Grey. Narodila sa na ostrove v La Cachette, kde sa rada vracia k babičke a cíti sa tam doma viac ako vo veľkomeste pri otcovi. Zmiznutá Elora je jej spriaznenou dušou a stoj čo stoj chce zistiť, kto jej ublížil a prečo. Veď ju všetci mali radi. Alebo nie? Grey však namiesto Elory nájde plno tajomstiev, ktoré driemu v močiaroch a postupne sa derú na povrch. Z väčšiny budete v šoku, niektoré vám vezmú dych, iné vženú slzy do očí.


Záver je nervydrásajúci a ja som si ho nesmierne užila. Vlastne celý príbeh. Do posledných strán sa s vami autorka bude zahrávať ako mačka s myšou. Ide jej to perfektne. Dúfam, že podobných počinov spácha GINNY MYERSOVÁ SAINOVÁ ešte veľa.


Ďakujem Humbook za spoluprácu- #humbookblogeri 

Knihu si zakúpite v každom dobrom kníhkupectve.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára