nedeľa 15. januára 2023

Utajené noci

Utajené noci

LIV MORRIS



Anotácia: Zádumčivý miliardář se zamiluje, když si najme chůvu, která se má starat o jeho malý uzlíček radosti.

Můj život jsem měl řád. Byl předvídatelný a hladký jako moje skotská. Měl jsem se ženami milostné poměry, jež měly předem jasně definovaný začátek a konec. Neměl jsem zájem o žádné romantické vztahy.

A pak jsem potkal Maggie. Krásnou mladou ženu, která se snažila najít si své místo v drsném světě Manhattanu. Zasloužila si však mnohem víc než jen vyřízeného muže, jakým jsem byl já, a proto jsem ji nechal odejít.

Jenže pak se do celé věci se vložil osud. Zjistil jsem, že jsem otcem dítěte, o kterém jsem ani nevěděl, že existuje. Zoufalý a bezradný jsem si najal chůvu, která mi byla doporučena přítelem, aniž bych se s ní osobně setkal. Když nová chůva zaklepala na dveře mého bytu a já jsem otevřel, stála tam Maggie.

Sledoval jsem, jak se Maggie láskyplně stará o mé dítě, a chtěl jsem se naučit být dobrým otcem pro svoji dceru. Ovšem mít Maggie tak blízko u sebe bylo nebezpečné. Byla jako děsivý paprsek slunce, který hrozil rozmrazit moje ledové srdce.

Potřeboval jsem ji pro své dítě.

Alespoň jsem si to říkal.

Dokud nebylo příliš pozdě.


“Mluv málo, hodně naslouchej.”



…romantické, pomalé, rozkošné…


Presne také je toto oddychové čítanie. Autorku LIV MORRIS som spoznala vďaka knihe na fotke. Ide o druhú časť série NOCI S LÁSKOU. Prvý diel som nečítala, ale vôbec to nevadilo. Každá kniha zo série je o iných postavách.


Príbeh ma hladký a pomalý rozbeh. Je to naozaj nenáročná, oddychová romantika. Zaujímavosťou knihy sú kapitoly z pohľadu Lucasa, ktorých je oveľa viac ako kapitoly Maggie. Zväčša to býva naopak. 


Spočiatku sa mi zdalo, že mám nesprávnu knihu. Anotácia ma nalákala na príbeh otca s dieťaťom, ale do stvrťky knihy nebola o bábätku žiadna zmienka. Bola som značne zmätená. Potom sa už ale začali diať veci, ktoré sľubovala anotácia a teda… Dieťa prišlo na scénu naozaj nečakane. Síce to bol asi jediný skutočný zvrat, ale ako som písala vyššie, ide o jednoduchý romantický príbeh. Žiadne šokujúce momenty a dramatické situácie sa nekonali. Autorka nás toho našťastie ušetrila.


Magnolia, alias Maggie, alias Peaches bola živelnou, odvážnou bordelárkou s južanským prízvukom, ktorý sa v New Yorku “nenosí”, a preto má problém nájsť si prácu. Jej znalosti psychológie boli voči Lucasovi, alias Herbovi, neoceniteľné. Dokázala čítať z jeho gest a mimiky, prekukla ho hneď na začiatku. Tento príbeh lásky na prvý pohľad je pomalý. Síce medzi postavami chémia, vzájomná náklonnosť a doberanie nechýba, na vášnivú scénku si milovníčky šteklivých príbehov počkajú. 


Značná časť príbehu je však postavená, okrem odolávaniu pokušení hlavných postáv, na najmenšom členovi zostavy. Esmé je rozkošné malé nemluvňa, ktoré väčšinu príbehu prespí, napriek tomu autorka dieťa neutláčala do pozadia ako kulisu. Vďaka prítomnosti tejto postavy v príbehu sa odohralo viacero úsmevných, či dojímavých situácií.


Nebol by to príbeh lásky, ak by milionár netrpel kvôli tajomstvu z minulosti a zo záhadných príčin trestal sám seba tým, že si odopieral lásku. Vzťahy nie, ale len tie fyzického charakteru. Citovo zatvrdol a či jeho vystavané múry začali praskať kvôli (alebo vďaka?) Maggie alebo Esmé… Možno to šlo ruka v ruke.


Musím spomenúť ako originálne autorka do príbehu vtiahla pár hitov z 80. rokov minulého storočia, ako aj niektoré staršie filmy. Magnolia pri lúčení, keď sa náhodne s Lucasom zoznámila, nechcela povedať zbohom, preto použila slovo SERENDIPITY z filmu. Milé, nie?


Chválim tiež záver. Nič presladené, žiadne v romantike zaužívané klišé. Príjemný začiatok, stred aj záver. Ja sa určite pozriem na zúbok aj zvyšným knihám zo série a vám UTAJENÉ NOCI odporúčam.


Ďakujem za čitateľský zážitok kníhkupectvu KNIHY PRE KAŽDÉHO

Knihu si môžete kúpiť tu: Utajené noci

Úžasné tituly za skvelé ceny nájdete tu: VEĽKÝ KNIŽNÝ VÝPREDAJ


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára