pondelok 6. júna 2022

Čo k tebe cítim

Čo k tebe cítim

Marie Force

6. jún 2022


Anotácia:
Keď sa Carmen chystala do novej práce ako zástupkyňa vedúcej pre styk s verejnosťou, ani vo sne jej nenapadlo, že skončí ako opatrovateľka príťažlivého, no arogantného neurochirurga. Mal to byť začiatok jej vysnívanej kariéry v nemocnici Miami-Dade. Po manželovej tragickej smrti na sebe tvrdo drela. Nedopustí, aby jej doktor Jason Northrup prekazil plány. A to aj napriek tomu, že pri pohľade naňho sa jej podlamujú kolená. Románik s týmto nafúkancom je to posledné, čo potrebuje. Srdce – a iné časti jej tela – však majú odlišný názor... No aj doktor Jason Northrup má starostí vyše hlavy a vonkoncom nemá čas ťahať novú kolegyňu z väzenia! Pravda však je, že ju zúfalo potrebuje. Carmen je jeho jediná nádej, len ona dokáže presvedčiť predstavenstvo nemocnice, aby sa zameralo na jeho pracovné výsledky a nie na poškvrnenú povesť. V súčasnej situácii si však ľúbostný románik nemôže dovoliť. Ibaže s Carmen nejde o románik a z toho, čo k nej cíti, zaváňa slušný škandál!


"...smútok je láska, ktorá sa nemá kde realizovať."


Autorka u nás nie je celkom neznáma,Ikar jej už preložil jednu romantickú sériu. Dúfam, že plánujú preložiť aj pokračovania tejto knihy.

V prvom rade chcem hovoriť o dizajne. Obálka je síce krásna,evokuje vo mne romantický príbeh, ktorý aj dostanete. Škoda len, že s knihou nič spoločné. Rozhodne by som volila inú obálku.

Príbeh jedináčika Carmen je tak silný a dojemný….dokonca aj životný príbeh jej rodičov a starých rodičov sa dozvieme prerozprávaním. Táto Taliansko-kubánska rodina bola jedinečná. Všetci žili "na hromádke" a ohromne sa mi to páčilo. Temperamentná zmeska ľudí, ktorých spája rodinné puto,vlastnila reštauráciu. Ako inak,na pol Taliansku, na pol Kubánsku. Mali dokonca aj dvoch šéfkuchárov. Možno by sa na prvý pohľad zdalo, že neexistuje,aby takáto rodina prekypovala láskou, starostlivosťou, porozumením, pochopením, vzájomnou podporou… proste idyla,aj keď na"taliansky"spôsob. A Carmen bola toho všetkého súčasťou. Akoby epicentrom. Vsetci sa o ňu zaujímali,boli maximálne starostlivý a úplne opodstatnene. Chceli jej uľaviť od bolesti, keď sa ako 24-ročná stala vdovou po policajtovi. Osudová láska sa skončila tragicky a všetci, vrátane Carmen sa obávali, že svoj život prežije so zlomeným srdcom. Síce jej pomáhala nielen rodina,ale aj veľká časť Little Havany, kde bola obľúbenou členkou komunity, čomu sa netreba čudovať. Carmen bola do vienka okrem prirodzenej krásy,nadelená aj empatia, srdečnosť, starostlivosť o druhých, vytrvalosť, odvaha či priebojnosť. Stelesnenie dokonalej ženy. Na prvý pohľad bol krásou obdarený aj nový "mozgový"doktor v nemocnici Jason. Predsudky mu vytlačili nálepku arogantný zazobaný sukničkár. V skutočnosti je pravým opakom. Až na toho zazobanca. Je láskavý, starostlivý, inteligentný a najlepší kutrač mozgov v Amerike. 

Celá kniha sa odohráva v rozmedzí pár týždňov, takže ide o veľmi rýchle zahorenie láskou na oboch stranách hlavných hrdinov. Spočiatku sú to sympatie, neskôr chémia, iskrenie, túžba…veď to z podobných príbehov isto poznáte. V tomto prípade však ide o morálnu dilemu. Mať vzťah na pracovisku? Bude z toho škandál? Je to vôbec prípustné? To všetko trápi ako Carmen,tak Jason, ktorý si škandál priniesol z predchádzajúceho zamestnania. Carmen mu pomáha ako PR manažérka očistiť meno. A ide jej to skvele.

Tak si to zhrňme:

Autorka vytvorila silné postavy s osobnými tragédiami. Carmen spravila smútiacou vdovou a Jasona obeťou sexuálneho škandálu. Obaja trpia a nájdu útechu vo vzájomne strávenom čase. Jason bol sám na celú vzniknutú zapeklitú situáciu,v ktorej sa ocitol, pokým mu neponúkla pomocnú ruku v očistení jeho mena Carmen. Hlavné postavy si zamilujete,to bez pochýb,no rovnako to bude s vedľajšími. Zbožňujem Carmeninu rodinu- rodičov, staré mamy, sesternice, dokonca aj zákazníkov či obyvateľov mestskej štvrte, odkiaľ Carmen pochádza. Taktiež som si obľúbila prostredie opísané v knihe. Až na to teplo, ktoré Marie opisovala, až som bola spotená aj ja a hlavní hrdinovia boli vždy svieži (by ma zaujímala značka ich antiperspirantu). Ulice Little Havany, pláž, reštaurácia….

Ale je niečo čo mi prekážalo? Mohlo by sa zdať,že takto turbulentne vzniknutá láska by mohla byť kameňom úrazu. Nie však u mňa. S tým som nemala najmenší problém. Dokázala som pochopiť, že tým, čím si musela hlavná hrdinka príbehu prejsť,chcela dať šancu mužovi, ktorý ju priťahoval už na prvý pohľad. Tak isto Jason cítil fyzickú príťažlivosť a aj keď sa spočiatku bránil,nemal šancu. Zo spárov lásky neušiel. Mne prekážalo neustále opakovanie tých istých fráz. Kazilo mi to čítanie a práve tieto časti mi pripadali ako zbytočná výplň textu. Spomenúť pár krát, že je Jason Northrup úžasný neurochirurg  a Carmen Giordinová neuveriteľne silná a nádherná,fajn. No nie na každej tretej strane. A ešte, že sa Carmen  každú chvíľu (aj v myšlienkach) vracala k Tonymu. Čo však musím spomenúť,je krásny epilóg.

Odporúčam? Určite! Ak máte radi romantické príbehy a nevadí vám 'instalove', túto knihu si obľúbite. Najmä ak vám vyhovuje striedanie rozprávača,v tomto prípade Jasona a Carmen.

 

Za mňa 4* z piatich


Knihu si môžete zakúpiť tu: https://www.bux.sk/knihy/588946-co-k-tebe-citim.html

Celú ponuku kníhkupectva nájdete tu: https://www.bux.sk/

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára