štvrtok 16. júna 2022

Zmiznutie snúbenca

Zmiznutie snúbenca

 H.J. BORNEMISZA

2. časť série Traja starí mládenci

16. jún 2022


Anotácia:
Keď vrah ukrýva svoju tvár v mŕtvych uhloch a bozk smrti prichádza od samotných obetí, zdanlivo dokonale zosnovaný zločin dokáže rozpliesť len nevšedná kombinácia schopností troch súrodencov, z ktorých každý sa musí zároveň popasovať s vlastným osudom.
Hoci sa Noe vzdal svojej kariéry na Komisariáte a založil s bratmi detektívnu kanceláriu, nevzdáva sa starých návykov a cieľavedome pátra po tajomnom vrahovi.
Hugo sa snaží starším bratom pomáhať a dokázať sám sebe, že za niečo stojí. Pritom mu do života vstupuje osoba z jeho vidín a spolu s ňou aj trochu nádeje.
Ilarion je zavalený prácou a starosťami o syna. Vo všetkom tom zmätku zbytočne riskuje, čo ho nakoniec môže stáť jeho vlastný život.
Traja bratia sa zo všetkých síl snažia odhaliť prefíkaného zabijaka s darom vkladania myšlienok a súčasne nájsť spôsob ako dokážu vzájomne spolupracovať. Podarí sa im to?

"Dva páry silných rúk ho chytili popod pazuchy a vytiahli na kolená. Ilar pohol krkom na obe strany, až mu v ňom nepríjemne zaprašťalo. Najprv pozrel na dvoch mužov, ktorí stáli vedľa neho, každý z jednej strany. Bradu až po nos im prekrývali šatky, na hlave mali nasadené klobúky, a tak jediné, čo videl, boli ich oči. A zbrane ktoré sa, na rozdiel od tvárí, ani nesnažili skrývať."

Po prečítaní môžem skonštatovať, že názov série nie je celkom pravdivý ;) ale to vôbec nie je podstatné. Podstatné je to, čo opäť na pár stranách Hana dokázala vykúzliť. Ja normálne nechápem… Historická krimi detektívka z prostredia hmlistého Anglicka pokračuje. Čo-to sa z predchádzajúcej knihy vysvetlí,no vyskytnú sa nové zápletky a postavy, ktoré vás udržia na vlne zvedavosti, akú úlohu v príbehu zohrajú. Keďže tieto e-knihy majú len niečo cez 100 strán, je mi ťažko prezradiť niečo z deja,aby som toho neprezradila veľa. A hlavne v tomto prípade, keďže autorka nezapĺňa riadky zbytočnými opismi a vyšetrovanie zločinu sa strieda s dialógmi, ktoré sú aj odľahčené humorom autorke vlastným. Bornemisza oplýva darom,lebo pri čítaní vás dokáže udržať v napätí, vybalí na vás šokujúce odhalenia a vzbudí vo vás dostatok zvedavosti na to,aby ste knihu nepustili z rúk.

Stále je mojím obľúbeným starým mládencom Hugo s jeho schopnosťou (ktorú žiaľ, použil len dvakrát),no jeho bratia,Noe a Ilar, majú tiež svoje osobité čaro. Priznám sa, že pri prológu som zatajila dych a zahryzla sa do príbehu celá nedočkavá, či sa udalosti zvrtnú tragicky alebo nie. No a epilóg je presne taký, aký má byť! Neviem sa dočkať pokračovania…

Za mňa 5*


Za možnosť prečítať si eknihu ďakujem autorke H.J. Bornemisza

Jej tvorbu nájdete na web stránke http://hjbornemisza.sk/ 

Instagrame https://www.instagram.com/h.j.bornemisza/ a Facebooku https://www.facebook.com/profile.php?id=100054936160482

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára